Dret Laboral / Particulars

A la nostra firma podràs veure resolta tota mena d’assumptes i procediments laborals. T’atenem procurant resoldre el conflicte laboral que vius amb la major agilitat possible propiciant un acostament entre les postures enfrontades fins a facilitar-te una solució consensuada i favorable als teus interessos.

Entre altres aspectes podem resoldre conflictes i situacions com les següents

Derecho Laboral
Su título va aquí

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Acomiadaments

Podem assessorar-te en la defensa del teu acomiadament tant si ets particular com si es tracta de la teva empresa. Com a especialistes, defensem la teva postura intentant arribar a un acord entre les parts. Procurem resoldre els desacords de manera extrajudicial. A través de la Conciliació busquem un acord satisfactori pel nostre client.

En cas que no es produeixi aquest acord, defensarem els teus drets en via judicial.

Si ets davant d’un acomiadament, consulta amb la nostra firma abans de signar cap document. L´assessorament d´un professional pot ser vital en aquest moment.

Podem assessorar-te en el moment de l’acomiadament tramitant:

  • Presentació de papereta de Conciliació davant de l’SMAC
  • Reclamacions prèvies
  • Demanda per Judici d’Acomiadament
  • Assistència a judici davant el Jutjat social
  • Tramitació de recursos necessaris

Assegureu-vos que en el vostre acomiadament respecten els vostres drets. Et proporcionem una atenció personalitzada. Consulta’ns.

 En cas d’acomiadament i com a treballador no estàs d’acord amb les seves condicions, interposarem la Papereta de Conciliació corresponent davant del servei de mediació en el termini màxim de vint dies des de la notificació de l’ acomiadament .

Conciliació

És un requisit previ a la Jurisdicció Social per a la tramitació de qualsevol procediment per acomiadament .

L’Autoritat Laboral cita les parts per intentar arribar a acord amb resultat de:
a) “ Amb avenència ”. És a dir, amb acord de reincorporació al lloc de treball o amb indemnització consensuada.
b) “ Sense avenència ”, és a dir, “intentat i sense efecte” o el que és el mateix, sense acord o bé perquè l’empresa no compareix. El treballador/a ha de presentar demanda davant del jutjat social dins el termini restant dels 20 dies.

Demanda davant el Jutjat Social

Si l’acte de conciliació acaba sense acord, el treballador haurà de presentar la corresponent demanda davant del Jutjat Social, dins el termini que resti dels vint dies iniciats amb l’acomiadament, i interromputs per la presentació de la Papereta de conciliació.

Fase Judicial

En aquesta fase busquem un resultat d’acomiadament improcedent o la seva nul·litat.

Sentència

El jutjat social corresponent dictarà sentència en què qualificarà l’acomiadament com a nul, improcedent o procedent .

  • Sí que és declarat Nul tindrà l’efecte de la readmissió immediata, amb resultat de l’abonament dels salaris no percebuts.
  • Si és declarat Improcedent , l’empresari optarà en el termini de 5 dies entre la readmissió o la indemnització .
  • Si és declarat Procedent , es farà efectiva lextinció del contracte de treball, sense dret a indemnització.


Execució de la Sentència

Després de l’obtenció de sentència favorable per al treballador i davant de la manca de resposta de l’empresa, els hem de recordar l’acord establert bé de reincorporació o de percepció de la indemnització corresponent. Si no es produeix resposta per part de lempresa, sol·licitaré lExecució de Sentència en el termini de 20 dies des de la notificació de la Sentència.

Recursos

En el cas de no obtenir una sentència satisfactòria davant els Jutjats Socials podem acudir a altres instàncies com ara el Tribunal Superior de Justícia o davant el Tribunal Suprem presentant els recursos corresponents.

 

ACOMIADAMENT IMPROCEDENT

Si no estàs d’acord amb el teu acomiadament o les condicions del mateix, contacta com més aviat possible amb el nostre despatx. El temps és molt important davant d’una reclamació.

El termini de què disposes per reclamar per un acomiadament improcedent és de 20 dies, i aquest és un termini de caducitat. T’assessorem en la defensa del teu acomiadament.

Si consideres que has patit un acomiadament improcedent, et recomano que contactis amb un especialista que posi en marxa les accions legals de manera immediata.

T’assessorem amb el teu acomiadament improcedent tramitant:

  • Presentació de papereta de Conciliació davant de l’SMAC
  • Reclamacions prèvies
  • Demanda per Judici d’Acomiadament
  • Assistència a judici davant el Jutjat social
  • Tramitació de recursos necessaris

 

ACOMIADAMENT OBJECTIU

T’atenem de forma experta davant d’un acomiadament per causes objectives. Si us han fet un acomiadament qualificat per l’empresa com a acomiadament per causes objectives, heu de contactar amb el nostre despatx per fer la vostra reclamació. El termini de què disposes és de 20 dies, i aquest és un termini de caducitat.

Després d’estudiar el teu cas et podrem dir si pots reclamar per acomiadament per causes objectives, iniciant com més aviat millor les accions legals necessàries.

T’ajudem amb:

  • Presentació de papereta de Conciliació davant de l’SMAC
  • Reclamacions prèvies
  • Demanda per Judici d’Acomiadament
  • Assistència a judici davant el Jutjat social
  • Tramitació de recursos necessaris
Reclamació de quantitat laboral

T’assessorem davant de qualsevol reclamació de quantitat que vulguis presentar derivada de la relació laboral.

Si consideres que l’empresa on has prestat els teus serveis et deuen diners o et deu una quantitat de diners per qualsevol concepte, no dubtis en contactar amb el nostre despatx especialitzat.

 Roger Espi Advocat serveis de qualitat. Professionals actualitzats en dret laboral. No esperis més i presenta la teva reclamació.

Si l’empresa et deu diners o creus que t’està abonant unes quantitats incorrectes, no dubtis a contactar amb nosaltres. T’indiquem les possibles vies que cal seguir. Calculem la quantitat a què tens dret i t’acompanyem en tot el procediment de reclamació de quantitat laboral fins que aconsegueixis la quantitat deguda.

Si vols recuperar aquesta quantitat, no dubtis a posar-se en contacte amb nosaltresa. Estem al teu servei.

Contractes laborals

Atesa la gran quantitat de tipus de contracte que ofereix la normativa actual, és convenient comptar amb un despatx d’advocats laboralistes que us assessori des de la mateixa redacció del contracte laboral esmentat.

El contracte laboral és un acord mitjançant el qual una persona es compromet a prestar personalment uns serveis remunerats dins duna empresa i per compte daquesta. A partir d’aquell moment, tant treballador com empresari adquireixen, sota un marc legal, uns drets i obligacions que han de ser respectats.

Roger Espi Advocat . Et recomano conèixer en profunditat totes les clàusules del contracte que hagi estat redactat.

Les característiques que defineixen un contracte de treball són la voluntarietat, el caràcter personal dels serveis, la subordinació, la retribució i l’alienitat, i tots han de esser presents al contingut del contracte redactat.

T’ajudem a conèixer les diferències entre tots aquests tipus de contractes laborals i el que suposen les diferències:

  • Contracte Indefinit
  • Contracte a Temps Parcial
  • Contracte d’obra o servei determinat
  • Contracte Eventual per circumstàncies de la producció
  • Contracte de Treballadors amb Minusvalideses
  • Contracte d’interinitat
  • Contractes Formatius
  • Contracte de Relleu
  • Contractació a través d’ETT
Modifiació de condicions laborals

Podem oferir-te un rigorós assessorament sobre les classes i els requisits per a la modificació de les condicions del teu contracte laboral.

Si l’empresa ha decidit modificar les teves condicions de treball sense consultar-te, podem informar-te sobre els límits d’aquests canvis en funció del teu contracte laboral.

T’ajudem i assessorem sobre:

  • Modificacions substancials de treball
  • Mobilitat funcional
  • Mobilitat geogràfica substancial/accidental/com a sanció disciplinària
  • Modificació de Règim de Treball a Torns
  • Modificació de sistema de remuneració
  • Modificació de funcions
  • Etc.

Davant d’aquestes modificacions, pots:

  • Acceptar la decisió empresarial
  • Impugnar la decisió judicialment. Aquesta pot ser declarada nul·la o injustificada. En aquest cas, l’empresa haurà de reposar el treballador en les seves condicions anteriors, indemnitzant-lo pels perjudicis causats.
  • Rescindir el contracte. El treballador té dret a una indemnització de 20 dies de salari per any treballat.
  • Aplicar una resolució judicial per perjudici de la formació professional o menyscabament de la dignitat del treballador.

 

Si has vist modificades les teves condicions laborals i no hi estàs d’acord, contacta com més aviat millor amb la nostre despatx.

Vacances i permisos laborals

El gaudiment de les vacances i períodes de descans són drets fonamentals del treballador. Com a treballador has de conèixer tots els drets que tens en relació amb el gaudi.

Com a treballador tens dret, sota determinades circumstàncies, a gaudir de dies en què et pots absentar de la feina sense que impliqui una reducció en el teu salari. Es tracta dels permisos retribuïts o llicències.

Convé que sàpigues els drets que t’assisteixen en matèria de vacances i permisos laborals. Consulta’ns tots els teus dubtes.

Aspectes com si l’empresari et pot imposar les dates per al gaudi de les teves vacances, si té dret al gaudi de les vacances amb posterioritat a una baixa mèdica, quants dies et corresponen per matrimoni, mudança, etc.

Com a treballador tens dret a concedir una sèrie de permisos als quals, si concorren determinades circumstàncies, l’empresari no es pot negar.

T’ajudem amb:

  • Retribució i gaudi
  • Permís laboral per matrimoni
  • Permís laboral per embaràs
  • Permís laboral per maternitat
  • Permís laboral per a formació
  • Permís per malaltia d’un familiar
  • Permís laboral per mort d’un familiar
  • Etc

T’assessorem sobre els diferents tipus de vacances i permisos laborals i la seva retribució. Contacta amb nosaltres.

Assetjament laboral. Mobbing

T’assessorem sobre situacions d’assetjament laboral o Mobbing . Són habituals les demandes a l’àmbit laboral per assetjament.

Si has patit o pateix una situació d’assetjament laboral o Mobbing a la teva empresa, no esperis més. Consulta’ns.

Davant d’una situació d’assetjament laboral, us recomanem que compteu amb un assessorament especialitzat Es tracta d’una situació molt delicada que requereix proves, testimonis, etc. Si estàs patint una situació així, podem treballar plegats fins a aconseguir solucionar-ho.

T’assessorarem sobre:

  • Assetjament Laboral
  • Assetjament Psicològic
  • Assetjament Institucional
  • Judici Laboral per Mobbing
  • Reclamacions a l’empresa per Assetjament Laboral o Mobbing

Confia’ns el teu cas. Sabem com ajudar-te.

Execució de sentències laborals

Una sentència és la decisió oficial d’un tribunal en una demanda. Una Sentència resol els punts involucrats en la demanda i determina els drets i les obligacions de cada part en la demanda.

No obstant això, quan una part en una demanda no compleix la sentència dictada per un tribunal, l’altra part pot obtenir un acord atorgat pel tribunal. Una vegada dictada la sentència favorable a una part i davant de la manca de resposta per l’altra part, es requereix l’execució de la sentència.

Per iniciar lexecució duna sentència laboral has desperar un termini de 20 dies.

Si teniu una sentència laboral favorable als vostres interessos i l’empresa no la compleix , contacta amb el nostre despatx. Iniciarem com més aviat millor les accions necessàries per dur a terme l’execució de la sentència laboral davant del Jutjat.

Recursos laborals

Si necessites interposar un recurs laboral, els nostres especialistes en recursos laborals et guiaran en aquest procés interposant el recurs laboral que sigui procedent iniciant com més aviat millor les accions necessàries i acompanyant-te durant tot el procediment. 

  • Recursos de Suplicació
  • Recursos de Cassació
  • Recurs de Cassació per a la unificació de doctrina

Quan l’acord no sigui possible, el nostre despatx acudirà als Tribunal Superior o Suprem per defensar els teus drets.

Seguridad Social

El desarrollo de la sociedad de la información ha provocado que la violación de Derechos de Autor se haga de manera sistemática. Planeta Ley Abogados tramita con éxito las reclamaciones presentadas por nuestros clientes obteniendo las indemnizaciones indicadas para nuestros clientes.

Los derechos de propiedad intelectual protegen el valor de los derechos de los creadores sobre sus obras. Las obras que se prestan a la protección por parte de nuestros abogados van desde libros, obras artísticas, programas informáticos, bases de datos, etc.

Trabajamos para que el titular impida legalmente que terceros utilicen su producción sin su consentimiento. Nuestros profesionales pueden ofrecerle el mejor asesoramiento profesional para proteger la propiedad intelectual.

Accidents laborals

Si has patit un accident laboral i vols saber a que tens dret, truca’ns. T’assessorarem immediatament. Podem assolir la màxima indemnització que et correspongui.

T’assessorem davant: 

  • Accidents laborals
  • Indemnitzacions per accident laboral
  • Accident “in itinere”
  • Malalties amb causa a la feina no considerades malalties professionals
  • Incapacitat provocada per accident laboral

 

Els danys causats per un accident de treball generen obligacions i drets per a lempresa i el treballador. Cal distingir diversos apartats:

  • Reconeixement al dret de les prestacions, la responsabilitat de les quals inicialment és de l’empresari.
  • Dret de recàrrec de prestacions quan l’accident sigui degut a manca de mesures de prevenció de riscos laborals
  • Dret a l’abonament de les millores voluntàries
  • Pagament d´indemnitzacions procedents de la responsabilitat civil o penal de l´empresa

Si has patit alguna lesió o eventualitat relacionada amb l’exercici de la teva professió, no ho dubtis i contacta amb nosaltres com més aviat millor.

Roger Espí Advocat:

Els serveis que ofereix la firma us permetran fer front a les possibles dificultats que pugueu trobar al llarg de la vostra vida laboral

Roger Espi Advocat

Defensem els teus interessos. Treballem per trobar la solució òptima per als conflictes legals a cada situació. Firma especialitzada en Dret Laboral.

Per a ParticularsPer a empreses
error: Content is protected !!