Dret Laboral per a Empreses

Roger Espi Advocat és una firma especialitzada en el dret del treball que ofereix suport, assessorament i representació legal específica a l’empresari i l’empresa. Així mateix, podem oferir el nostre suport als Departaments de Recursos Humans de les seves empreses per resoldre aspectes com acomiadaments, actuacions davant d’inspeccions de treball, situacions concursals, etc.

Destaquem d’entre els nostres serveis:

Derecho Laboral Empresas

Roger Espí Advocat:

T’ajudem a centrar tots els teus recursos i esforços en el teu negoci, el creixement i l’augment dels beneficis. La nostra firma cuida i controla els aspectes legals que derivin de l’activitat i operativa de la teva empresa.

Si busques el millor assessorament laboral per a la teva empresa, contacta amb la nostra firma a través del mitjà que prefereixis.

Su título va aquí

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Acomiadaments

Per acomiadar un empleat s’ha de fer comptant amb l’assessorament d’un advocat laboralista especialitzat. Atès que la normativa laboral pot ser complexa, t’has d’assegurar del compliment en cada cas per evitar sancions. Fins i tot en el cas d’acomiadaments disciplinaris, has de dur a terme tots els passos d’acord amb la llei.

Cada treballador té al seu contracte laboral, depenent de la seva tipologia, amb unes condicions per al seu acomiadament que han de ser complertes.

L’acomiadament és la mesura més greu que l’empresari pot adoptar per sancionar el treballador. Únicament les conductes recollides a l’Estatut dels Treballadors, al Conveni Col·lectiu d’aplicació o al Règim Disciplinari intern de l’empresa, són susceptibles de ser sancionades amb l’acomiadament:

  • Faltes repetides i injustificades d’assistència o puntualitat a la feina
  • Indisciplina o desobediència a la feina.
  • Ofenses verbals o físiques a l’empresari oa les persones que treballen a l’empresa o als familiars que hi convisquin.
  • Disminució continuada i voluntària en el rendiment de treball normal o pactat
  • Transgressió de la bona fe contractual, així com l’abús de confiança en l’exercici del treball
  • Estats d’embriaguesa continuats o toxicomania que repercuteixin en l’activitat laboral
  • Mobbing o assetjament per raó d’origen racial o ètnic, religió o conviccions, discapacitat, edat o orientació sexual i l’assetjament sexual o per raó de sexe a l’empresari oa la resta de persones que treballen a l’empresa

També, en aquest acomiadament estudiarem les condicions d’obligat compliment en referència a conceptes com liquidacions, possibles reclamacions del treballador, etc.

Roger Espi Advocat. La nostra firma revisarà les condicions particulars de cada treballador per assegurar-te un acomiadament subjecte a llei.

Auditoria Laboral

Roger Espí Advocat ofereix els seus serveis d’Auditoria Laboral perquè la teva empresa tingui un alt nivell de seguretat sobre la teva situació legal. Els nostres serveis et permeten saber si la teva empresa compleix les seves obligacions així com descartar lexistència de riscos laborals.

Podem analitzar la situació actual de la vostra empresa mitjançant l’informe de l’auditor que serveix com a punt de partida.

 Cal verificar el grau de compliment de la normativa en matèria laboral i de Seguretat Social, conveni/s col·lectiu/s d’aplicació, així com en matèria de prevenció de riscos laborals, seguretat i salut a la feina.

 Així mateix, focalitzem l’actuació de la nostra firma en aspectes com ara:

  • Proactivitat i prevenció localitzant àrees de risc i intervenint-hi de forma immediata
  • En matèria de protecció de dades personals: la custòdia dels mateixos tant de treballadors com clients
  • Prevenció de delictes a l’àmbit laboral
  • Vigilància de les condicions de treball en territori nacional i internacional
  • Vigilància en matèria digualtat de gènere i de no discriminació

 

La tasca realitzar una auditoria laboral a la vostra empresa us permetrà conèixer, a través d’un estudi imparcial i completament fiable, les possibles contingències i riscos laborals de la vostra empresa, així com les vies de solució i millora de les mateixes.

Reclamacions dels treballadors

Les relacions laborals són un dels pilars de qualsevol empresa. La seva gestió, mantenir un entorn laboral agradable i que eviti conflictes i situacions de desigualtat, propicia que les reclamacions es minimitzin o desapareguin.

Les reclamacions de quantitat laborals són un recurs legal per als treballadors que busquen protegir els seus drets i assegurar el pagament adequat per la feina. Per part teva, com a empresari has de comptar amb l’assessorament legal per assegurar que les reclamacions són legítimes i per defensar-te en cas que no ho siguin.

La nostra firma defensarà els teus drets com a empresari davant de situacions com:

  • Reclamacions laborals
  • Sancions
  • Conflictes col·lectius
  • Dret Sindical

Aquest tipus de reclamacions fan referència als procediments legals que un treballador pot iniciar per reclamar pagaments o beneficis deguts pel seu empleador. Poden abastar aspectes, com ara salaris no pagats, hores extres no remunerades, bonificacions incomplertes, indemnitzacions no abonades, dies de vacances pendents, entre d’altres.

Roger Espí Advocat. Protegeix els teus interessos i els de la teva empresa davant de reclamacions abusives.

Grups empresarials

Els conflictes legals que es generen a l’entorn laboral derivats de les relacions entre empresaris i assalariats, especialment en empreses amb un gran volum han de ser atesos per professionals especialitzats.

De cara a facilitar la teva activitat empresarial, el nostre despatx et mantindrà informat sobre les diferents opcions i oportunitats existents per reduir costos empresarials i assolir una posició competitiva al mercat actual.

  • Alts càrrecs i contractació de personal de direcció
  • Mobilitat internacional
  • Contractes i subcontractes
  • Cooperatives
  • Empreses Familiars
  • Cessió de treballadors
  • Conflictes col·lectius
  • Dret Sindical

Podem assessorar-te en les negociacions amb col·lectius quant a convenis, condicions laborals, descansos setmanals, torns de treball, vacances anuals, hores extraordinàries, pagues extres, modificacions de les condicions de treball, calendari laboral i successió a l’empresa familiar, etc.

Mediarem en els litigis entre empresaris i treballadors procurant assolir acords satisfactoris de forma prèvia a la judicial.

La nostra intervenció us permetrà conèixer els vostres drets i obligacions laborals.

 La nostra firma col·labora amb empreses com la teva en la gestió d’assumptes laborals judicials i extrajudicials. Consulta’ns.

 

Roger Espi Advocat

Defensem els teus interessos. Treballem per trobar la solució òptima per als conflictes legals a cada situació. Firma especialitzada en Dret Laboral.

Per a ParticularsPer a empreses
error: Content is protected !!